Iskrem



I går laga vi heimelaga iskrem. Vi hadde samla ei stund på tomme yoghurtbeger som vi kunne bruke til porsjonspakninger.

Vi brukte oppskriften som står under og blanda inn 3 ulike smakstilsetninger. Så da vart det is med knuste oreo-kjeks, is med bringebærsyltetøy og is med blåbærsyltetøy. I tillegg vart det 3 beger med vanlig vaniljeis uten annen tilsetning.
Nokon av begra klare til å frysast
Ingredienser:
  • 8  eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl TINE Kremfløte
  • 1  vaniljestang
Splitt vaniljestanga i to på langs og skrap ut frøene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.
Hell i passende former og sett i fryseren.
Rør gjerne i isen av og til under innfrysingen slik at det ikkje danner seg iskrystaller.
Server vaniljeisen naturell eller tilsett smaker ved å ha i bær, syltetøy, knuste oreokjeks, sjokolade eller noko anna godt.

Krem med oreo-kjeks

Krem med blåbærsyltetøy

Krem med bringebærsyltetøy

Kommentarer

Populære innlegg