Serinakaker

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1  egg
  • Pensling og dryss:

    1  eggehvite
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandel

Slik gjør du

  • 1
    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
  • 2
    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
  • 3
    Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
  • 4
    Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
  • 5
    Oppbevar kakene i en tett boks.



Kommentarer

Populære innlegg