Brownies med oreokrem



Denne oppskrifta fann eg på Trines matblogg.

Kaken lages dagen før den skal serveres, og gir 24-30 kakestykker. Finn frem:

BROWNIES
250 g mørk sjokolade, hakket
250 g smør
5 egg
400 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

OSTEKREM MED OREOKJEKS
200 g hvit sjokolade, hakket
400 g Philadelphiaost (eller annen nøytral kremost)
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang (frøene) eller 1 ts ekte vaniljesukker
2 gelatinplater
100 g Oreokjeks (eller «Dots»), grovt hakket

PYNT
Friske bringebær eller andre bær (kan sløyfes eller erstattes med mini-oreokjeks)

Sett ovnen på 165 grader.

Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og tilsett den mørke kokesjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter.

Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle. Ha i sjokoladeblandingen mens du rører hele tiden. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet. Kle en liten langpanne (ca 25×30 cm) med bakepapir og hell røren i formen og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal forstatt være litt rå i midten. Avkjøl kaken.

Når brownien er helt avkjølt kan du sette i gang med ostekremen. Ta tak i bakepapiret og løft brownien ut av formen. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i langpannen, med «stekeskorpen» ned.

Ha den hvite sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Philadelphiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen (splitt den i to på langs og skrap ut frøene) i en bolle og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca. 2 ss varmt vann. Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen oppi ostekremen, og rør godt sammen. Vend de grovt hakkede sjokoladekjeksene inn i ostekremen, og bre kremen jevnt over brownien. La kaken stå kaldt over natten.


Kommentarer

Populære innlegg