Sjokoladefondant




  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 150 gram sjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
  • 85 gram siktet hvetemel
  • 4 egg
  • 6 former
  • smør + mel til strøing av formene
Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladebitene og la den smelte under forsiktig omrøring. Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.

Fyll 6 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).

Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i om lag 8-10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. 

Hvelv kakene umiddelbart på tallerkener, og la dem stå et minutt for å sette seg.

Gi gjerne sjokoladefondantene et lite melisdryss, og server dem umiddelbart med is og bær, og gjerne en jordbærsaus.

Deigen kan gjøres klar i god tid på forhånd og oppbevares i kjøleskapet frem til ca en time før du skal steke dem. Det er også mulig at du må legge til et minutt på steketiden, siden deigen vil være kaldere når den kommer fra kjøleskapet, enn den er når den nettopp er rørt sammen. Deigen er holdbar i ca en uke – ustekt – i formen (kledd med plastfolie) før den stekes.

Kommentarer

Populære innlegg