Blåbærpai med sjokoladebunn og vaniljekrem





Paideig:
  • 200 g hvetemel
  • 55 g kakaopulver
  • 55 g sukker
  • en klype salt
  • 125 g smør, i små biter
  • 1 eggeplomme
  • 1-2 ss kaldt vann
Kjevle ut og kle en paiform. Prikk tertebunnen med en gaffel, pensle med sammenvispet eggehvite og stek ved 200 grader i ca 10-11 minutter. Ta ut bunnen og skru varmen ned til 180 grader.


Vaniljekrem:
Se grunnoppskrift her eller kjøp ferdig vaniljekrem.

Fyll:


Fyll blåbærene i formen.
Bland sammen sukker og potetmel.
Dryss blandingen over bærene.
Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.

Stek videre på 180 grader i ca. 30 minutter.

Er en stund siden jeg lagde denne men tror det var omtrent slik. Vil teste ut en gang til og ev. forandre på oppskriften etter det.






Kommentarer

Populære innlegg