Havrepannekaker




  • 100 g original kesam
  • 1 stort egg
  • 50 g havremel
  • eit dryss kanel og kardemomme
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2-1 ts sukrin+ (Ev. 1-2 ts sukker)
  • vatn til passe konsistens: 1-3 ss

Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Juster med væske til en fyldig pannekakerøre.

Når du skal steike perfekte pannekakene må du ha en god steikepanne. Bruk litt smør om nødvendig, eg har teflonpanne og smør er ikkje nødvendig. Bruk litt over middels varme (5-6/9), og la steikepanna bli varm før du slenger på røra.

Hell røra forsiktig på steikepanna, eller bruk en spiseskei/liten ause til å forme runde pannekaker. Når overflata begynner å boble lett, snur du straks pannekakene.

Ha over på en tallerken etterkvart som pannekakene er stekt. Server nystekte med det pålegget du liker best 

Kommentarer

Populære innlegg