Dronning Maud pudding



  • 5 store egg
  • 5 ss sukker
  • 5 plater gelatin
  • 2 ss kokende vann
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g kokesjokolade

Start med å piske kremfløten til tykk, myk krem. Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet.

Riv sjokoladen fint (Jeg brukte her food processor med hakkekniv.)
Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (ca 10 min med elektrisk mikser). Det er viktig at du bruker helt ren og tørr bolle og mikser. Mens eggedosisen pisker, bløtlegger du gelatinplatene i en bolle kaldt vann.

Når eggedosisen er ferdig pisket, klemmer du vannet godt ut av gelatinplatene og løser dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell så den varme gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.

Ta så kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen. Bruk ballongvisp el.l. Det er viktig å røre nok til at alle kremflekker fjernes, men ikke mer enn nødvendig så luften i fromasjen bevares.

Ta frem en stor dessertskål og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. Så har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.

Sett dessertskålen i kjøleskapet i noen timer eller helst over natten, til fromasjen har stivnet.

Server gjerne med kransekake til. Jeg hadde laget kaffemarengs som jeg knuste og serverte til. Det var veldig godt sammen med fromasjen. Oppskrift på den finner du her.



Kommentarer

Populære innlegg