Muffins til matpakka


Oppskriften gir ca. 18 muffins.

  • 350 g fullkornsmel
  • 100 g havregryn, store
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 1 dl melk
  • 1 dl flytende honning
  • 1 dl flytende margarin
  • 2 egg
  • 100-200 g bær, friske eller frosne


Sett ovnen på 180ºC

Ha fullkornsmel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle og bland sammen.

Mål opp yoghurt, melk, flytende Melange margarin og honning i et målebeger. Du skal ha 6 dl totalt med væske. Ha oppi eggene og rør det våte sammen.

Ha det våte opp i det tørre og rør sammen til akkurat blandet (ikke bland for mye).

Fordel litt røre i muffinsformene og legg noen bær på toppen.
Dekk med mer røre og topp med flere bær.
(Eventuelt kan bærene blandes i røren før formene fylles.)

Sett muffinsene i forvarmet ovn og stek i 20 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.
Ta muffinsene ut av formen (om du bruker) og la de avkjøle på rist.

Spis de lunkne eller helt avkjølte.
De kan også fint fryses ned og legges i matboksen om morgenen.


Kommentarer

Populære innlegg