Tyttebærmoussekake


Til moussen trenger du:

  • 300 gr frossene tyttebær
  • 150 gr sukker
  • 5 dl fløte
  • 5 plater gelatin
  • 2 stk egghviter
  • 2 ss sukker
  • ca 40-50 gr kokos chips/flak til moussen. 
Til bunnen trenger du: 
  • 3 stk rumtempererte egg
  • 110 gr sukker
  • 110 gr hvetemel
  • 60 gr kokos
  • 1 ts maizena
  • 1/2 ts bakepulver.


Bunnen:
Rist kokos i en tørr panne til de er gyldne.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland hvetemel bakepulver og maizena og i sikt dette. Vend melet inn i eggedosisen i to omganger. Vend forsiktig inn den ristede kokosen.
Smør røren tynt utover ett stekebrett med bakepapir.
Stek på 170 grader i  8-12 minutter.
Når bunnen er ferdigstekt legger du den opp ned på et bakepapir strødd med sukker.
Etter noen minutter trekker du av bakepapiret på toppen.
Stikk ut en sirkel på ø 22 cm.
Resterende bunn kan tørkes og brukes til dessert, eller gis til småfuglene.

Moussen:
Legg gelatinplater i kaldt vann.
Ha tinte tyttebær i en kjele og kok dette på lav temperatur 6-8 minutter.
Pisk fløten til lett krem.
Etter koking kjører du tyttebærene i foodprosessor til glatt masse ca 1-2 min.
Varm opp litt av massen og ha i de oppbløtede gelatinbladene.  Bland med resterende og sett til avkjøling i kjøleskap (bare for og få ned temperaturen noe).
Pisk egghviter med 2 ss sukker til den er luftig.
Vend litt av kremen i tyttebær coulisen. Vend så dette i resterende krem med en slikkepott.
Vend så inn egghvitene.

Ha matpapir i bunnen på en springform ø 24 cm.
Legg bunnen i midten så det er rom rundt.
Ha i moussen og sett i kjøleskap minst 3 timer.

Når kaken har satt seg dytter du på kokos chips/flak på sidene.
Pynt gjerne med noen friske tyttebær og litt sjokolade.
Du kan også spare 2 ss av tyttebærcolien før gelatinet går i og lage noen kledelige dråper på kaken.

En god sjokoladesaus laget av bittersøt sjokolade passer perfekt til kaken!


Kommentarer

Populære innlegg