Clementinostekake med pepperkakebunn og gløggmarinerte bringebær



Pepperkakebunn:

  • 120 gr pepperkaker
  • ca 4 ss smeltet smør


Ostekrem:

  • 200 gr kremost naturell, romtemperert
  • 1 pk à 3 dl fløte
  • 100 gr sukker
  • 2 clementiner (eller 1 appelsin)
  • 1/2 sitron, kun saften


Gløggmarinerte bringebær:

  • 3 dl bringebær, ferske eller opptinte frosne
  • 1 ss melis
  • 1/2 dl gløgg (ikke utblandet)


Gløggmarinerte bringebær:
Legg bærene i en skål og tilsett melis og gløgg. Rør godt sammen og la stå og trekke i minst en halv time. Du behøver ikke bruke all væsken som bærene har marinert i på kakene.

Pepperkakebunn:
Knus kjeksene med en kjevle e.l eller i en kjøkkenmaskin med knivblader.
Hell smeltet smør over smulene, litt om gangen, til du får en fin sandete konsistens som ikke er for bløt.
Fordel smulene i bunnen på 8 små dessertglass.

Ostekrem:
Riv skallet fra clementinene fint med et zestjern. Bland skallet med sukkeret og bruk fingrene til å gni skallet godt inn i alt sukkeret.
Skjær fine fileter av clementinene og del filetene opp i terninger.
Visp sammen kremost og appelsinsukker i en kjøkkenmaskin, tilsett sitronskall  og fortsett å vispe til alt er godt blandet. Tilsett så den kalde fløten, litt om gangen, mens mikseren fortsatt går. Fortsett og vispe til du har en tykk fin krem, men pass på at du ikke visper for lenge, da vil kremen skille seg.
Vend til slutt inn clementinbitene.
Fordel ostekremen over pepperkakesmulene i glassene. Her kan det være fint å bruke en sprøytepose, da blir det enklere å fylle glassene uten å søle.
Topp til slutt ostekremen med gløggmarinerte bringebær.




Du behøver ikke ta med all væsken som bringebærene har marinert i, da kan ostekremen bli vassen etter en stund.
Kakene kan fint lages dagen i forveien, men det er fint å vente med å legge på bringebærene til like før kakene skal serveres. Det er ingen krise om kakene står i kjøleskapet til dagen etter at de er laget med bringebærene på toppen men da vil det øverste delen av ostekremen bli farget rød av saften. Kakene vil fint holde fargen sin i en god time etter at bærene er lagt på.

Kommentarer

Populære innlegg