Lakriskaramell

  • 1 boks søt kondensert melk – ikke Vikingmelk
  • 200 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 125 g smør
  • 5 toppede ts med rålakrispulver + litt til dryssing
  • For mørkere farge kan du gjerne ha i sukkerlikør.
Kle en form på ca. 20 x 17 cm med bakepapir.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle og kok opp på medium varme under konstant røring. La det koke i 10-12 minutter, også det under omrøring, til massen har blitt gyllenbrun og du kjenner at den begynner å tykne.

Bruker du steketermometer, skal massen bli 116 grader. Du kan også sjekke om den er ferdigkokt ved å ta litt karamell på en teskje og så dyppe den i kaldt vann. Kan du samle karamellen sammen og lage en kule, er den ferdig. Hvis ikke, koker du litt til.

Hell karamellen over i formen og fordel den jevnt utover. La karamellen stå i 2-3 minutter før du drysser et tynt lak med lakrispulver over. 

Karamellen trenger ca. 2 timer på å stivne nok til at du kan skjære i den og at den fremdeles holder fasongen.


Kommentarer

Populære innlegg