Trippelkremkake

Denne kaka er laga uten bær og nesten ute krem.
Mandelbunn:

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandler


Firkløverkrem:

  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 200 g Firkløver


Gul suksesskrem:

  • 4 eggeplommer
  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smør


Fløtekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis


Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.
 

Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.


Gul suksesskrem:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen. 

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. 

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 


Fløtekrem og pynting:

Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med bær.

Kommentarer

Populære innlegg