Ostekake med sitron- og jordbærgele


Ostekake med sitrongele:
  • 250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
  • 100 g smeltet smør
  • 250 g kremost (nøytral)
  • 75 g melis
  • 2.5 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • revet skall av 1/2 sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 1 pakke sitrongele

Topping:
  • 1 pakke jordbærgele
  • 2.5 dl vann
  • Bær

Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.

Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.

Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.

Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.

Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. (Om du ønsker å ha halve jordbær langs kanten må du plassere disse før osteblandingen has i formen.)

Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.

Pynt gjerne kaken med ønsket bær og krem.



En variant uten pynt

Denne er pynta i strandtema og har oreobunn.

Kommentarer

Populære innlegg