Sitron-pannacotta med bringebær


Pannacotta

  • 3 gelatinplater
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 sitron


Bringebærsaus
  • 5 dl bringebær 
  • 1 dl melis 
  • 2 ts vaniljesukker 

Pannacotta

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.

Bringebærsaus

Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna-cottaen.

Kommentarer

Populære innlegg