Pavlova med krem og ananas



  • 3 eggekviter (Eg bruker ofte 4 eggekviter og litt meir sukker)
  • ei klype salt
  • 175 g sukker
  • Ein boks fløyte
Pisk eggekvitene med saltet til dei lager mjuke toppar.
Pisk inn sukkeret, litt om gongen. Pisk godt mellom kvar tilsetting.
Fordel ca. 3/4 av marengsen på eit bakepapir. Resten av marengsen legges med skei i klattar langs kanten, så du får eit "reir".
Steik marengsen midt i ovnen på 140`C i 1 time og 15 minutt.
Skru varmen av, men la pavlovaen stå i ovnen til den er avkjølt. La helst stå frå kvelden og natta over.
Legg pavlovaen på eit fat. Bre kremen over og anrett frukt og bær på etter ønske. Her er det brukt 3 bokser hermetisk ananas.
Ikkje ha på krem og frukt for lenge før servering, for då vil marengsen bli klissete.


Pisk

Fordel på steikebrett


Ferdig steikt pavlova


Kommentarer

Populære innlegg