Sjokoladefestkake med friske bær



Dette er ei kake som eg har funne på Trines matblogg. Bakte den til Lasse sin 2-års dag. Eg baka den uten marengs og hermetiske pærer.

Sjokoladekake:

  • 150 g smør, i terninger.
  • 200 g kokesjokolade, grovt hakket.
  • 3 egg
  • 150-175 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 125 g kveitemjøl
  • 1/2 (1) ts bakepulver
Sett steikeovnen på 175 *C.

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter.
La sjokoladen smelte og rør sammen med en sleiv. Det er viktig at smøret ikkje er for varmt, for då kan sjokoladen korne seg. Knekk oppi egga eit om gangen og rør godt mellom kvart egg.
Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i kveitemjølet. Rør det heile sammen med ein sleikepott.
Smør ei springform (22-24 cm.) Ha røra i forma og steik den midt i ovnen. 
Steik kaka i 20-30 min. Sjekk ev. med ei kakenål. 

Sjokoladekrem:
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløyte
  • 1/2 dl vann
  • 2-3 ts sukker
  • 1 ss smør
Ha den hakka sjokoladen og smøret i ein stør bolle. Kok forsiktig opp fløyte vann og sukker, og hell blandingen over sjokoladen og smøret. Rør forsiktig til sjokoladen er oppløyst. Ikkje rør meir enn nødvendig.

Fløytekrem og bær:
  • 5 dl kremfløyte
  • 1 ts ekte vaniljesukker + 1 ts sukker
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær
  • Hermetiske pærer, i biter
  • Marengstopper
Pisk fløyte, vaniljesukker og sukker, og sett kaldt.

Del kaka i to og ha ca. halvparten av kremen, bærene og dei hermetiske pærene oppå. Del gjerne jordbæra i 2-4 biter.

Legg forsiktig på det øverste kakelaget. Hell sjokoladekremen over og smør den utover, la den gjerne renne litt utover her og der. Sett kaka til avkjøling slik at sjokoladekremen får satt seg.
Fordel resten av kremen på toppen og ha resten av bærene oppå. Dekorer gjerne med marengstopper.
Kaken er no klar til servering.

Kommentarer

Populære innlegg