Toffefee ostekake



Bunn:
  • 300 g digestive kjeks
  • 100 g smør
Karamell og nougatsaus: (Gir ca. 2 dl)
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 1/4 dl kremfløte (kjøp 1/2 liter - resten skal brukes i ostekake-massen)
  • 1 ts vaniljearoma
  • 100 g nougat
Toffifee ostekake:
  • 400 g Philadelphia smørost
  • 6 ts melis
  • 1,75 dl karamell og nougatsaus
  • Resten av den halve literen kremfløte.
Topping
  • Sjokoladesaus
  • 150 g hakkede hasselnøtter
  • En liten pakke Toffefee (125 g) Spar 8-9 stk. til pynt på toppen og hakk resten grovt.


Trinn 1: kjeksbunn

Smuldre kjeksene. Smelt smøret og bland sammen med de knuste kjeksene. Sett en kakering (ca. 22 cm.) på et kakefat og press i kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet.

Trinn 2: Lag karamell- og nougatsaus

Ha sukkeret i en kjel og la det smelte til en brun masse.
Ta kjelen av platen og tilsett smøret litt etter litt mens du rører rundt.
Sett kjelen på platen igjen og tilsett fløten litt etter litt mens du rører.
Om karamellsausen er for tynn, så la den koke litt lengre. For tykk - tilsett mer fløte.
Ta kjelen av platen og tilsett vanilje og nougat. Rør rundt til alt er oppløst. Smak til og tilsett eventuelt mer.
La karamellsausen avkjøle seg til du skal bruke den i ostemassen og som topping.

Trinn 3: Ostekake-massen

Smøreost og melis piskes sammen med en håndmikser til en jevn blanding.
Pisk fløten til krem.
Vend kremen forsiktig sammen med smøreosten og karamellen. Husk å spare litt karamell til topping.

Trinn 4: Sett sammen Toffifee ostekaken

Ta kjeksbunnen ut av kjøleskapet
Ha hakket hasselnøtter, sjokoladesaus, hakket toffefee og litt av karamellsausen over kjeksbunnen.
Hell over halvparten av ostemassen.
Ha over enda et lag med topping.
Hellover resten av ostemassen.
Avslutt med nøtter, hele Toffefee, karamellsaus og sjokoladesaus.

Kommentarer

Populære innlegg