Knekkebrød (gode for magen)




  • 4 x 3 del frø eller nøtter (jeg brukte 3 dl linfrø, 3 dl solsikkefrø, 3 dl sesamfrø og 3 dl valnøtter)
  • 6 dl vann
  • 1 ss havsalt
  • 1 ss surdeigsstarter, surdeigspulver, eplecidereddik, molkosan eller vita biosa
  • 4-5 egghviter
  • 1 ts natron
Bland alle ingrediensene med unntak av egghviter og natron i en bolle og dekk med et håndkle eller plastfolie. La blandingen stå i 8-20 timer, alt etter hva som passer deg.
Ha blandingen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Tilsett hviter og natron og mos i vei til du får en jevnere masse. Du trenger ikke finmale alle frøene, men pass på at alt er blandet.
Spre røren utover 2-3 bakebrett.
Stek knekkebrødene på 160 grader i 30 minutter før du ruter dem med en kniv og steker videre på 100 grader til de her helt tørre.
Oppbevares på glass eller i kakeboks.




Kommentarer

Populære innlegg