Makroner grunnoppskrift




  • 75g eggehvite
  • 100g sukker
  • 100g mandler
  • 100g melis
150 grader i 12-15-minutter

Bland eggehviter og sukker i en bolle, og vips til tykk marengsmasse. (Vil du ha farge på makronene er det nå du har i dette.)

Sikt melis og malte mandler/mandelmel over eggehvitene.

Bland sammen røren. Trikset for å få vellykkede makroner ligger i å røre akkurat passe; ikke for mye, ikke for lite. Rører du for lite blir makronene dine som små marengstopper (nok luft blir ikke rørt ut). Rører du for mye flyter de for mye ut.
Røren skal være sånn at om du lar den stå i fred i 30 sekunder etter at du har rørt i den, skal konturene fra røringen begynne å jevne seg ut.

Finn frem bakepapir og stekeplater. Om du vil ha makroner som er like store kan det lønne seg å lage en makronmal du kan bruke igjen og igjen. Finn frem et papirark som dekker stekeplaten din, og tegn opp sirkler med god avstand ved hjelp av en 5-kroning. (Eventuelt benytt en makronmatte)

Fyll makronmassen i en sprøytepose med rund tipp. Setter du sprøyteposen i et høyt glass eller litermål er den lettere å fylle.
Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene.

La makronene tørke ca. 1 time. De skal være ta-tørre.

Sett ovnen på 150 grader og stek makronene i ca. 14 minutter. Riktig steketid vil variere fra ovn til ovn. Her må du bare forsøke deg fram. Alt fra 12-15 minutter kan være passe.

Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen i bakepapiret. Bruk en kniv til å skjære dem løs. Eller sett dem litt i fryser/kjøleskap for deretter å ta dem av. Makronene skal være sprø utenpå og seige inni.

Nå kan du fylle makronene med det du vil.



Kommentarer

Populære innlegg