Sjokolade- og jordbærmoussekake.


Sjokoladekakebunn:

  • 2 egg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss kakao


Jordbærmousse:

  • 700 g friske eller frosne jordbær
  • 2 pk jordbærgelépulver
  • 5 dl kremfløte


Sjokoladekakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen.


Jordbærmousse:

Ha jordbærene i en kjele. Bruker du frosne jordbær, tines de først. Bruker du friske jordbær, moses de lett. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe. Dette er spesielt viktig om du bruker frosne jordbær. Ta kjelen av platen og mos jordbærene med en stavmikser. Tilsett saften fra en sitron. Kok opp blandingen igjen og tilsett deretter jordbærgelépulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).

Pisk imens kremfløten til tykk krem. Vend den avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visp godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumper fjernes.

Ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Pynt med sjokolade, jordbær eller annen kakepynt du liker.

Kommentarer

Populære innlegg