Sjokoladekake som kvikklunsjkake


  • 70 gram smeltet smør
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl kefir
  • 1,5 ss kakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 4,25 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron

Visp sammen kefir, sukker, smør, kakao og vaniljesukker. Rør godt sammen.
Rør inn hvetemel og natron. Bruk helst ikke mikser.
Ha røren i en 20 cm springform. Husk å kle den med bakepapir i bunnen og smør sidene.
Stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca. 50-60 minutter.
Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem:
  • 400 g mykt smør
  • 400 g melis
  • Smelta sjokolade, ikke for varm.
  • Valgfritt: Kakao, nugatti, vaniljesukker, sterk kaffe (ikke for varm), hapå, nutella. 
Miks sammen til luftig krem med en mikser.
Smak deg fram.

Del kaka og ha sjokolade krem mellom laga.
Dekk heile kaka med kremen. 
Sett kvikk lunsj rundt heile kaka. Jeg brukte nesten 10 kvikk luns.
Pynt gjerne kaka med nonstop. Jeg måtte ha 2 pakker nonstop for å ha nok til mønsteret. Men brukte nok tilsammen bare halvparten.

Oppskriften på denne kaken er det astridkokk som har på bloggen sin. Oppskriften hennes finner du her.

Kommentarer

Populære innlegg