Granola med bokhvete og kakao.


  • 200 gram lettkokte havregryn
  • 150 gram hel, rå bokhvete
  • 100 gram rå hasselnøtter/mandler
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts havsalt
  • 1 dl lønnesirup (evt honning)
  • 1 dl kokosolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
Vei opp og bland sammen havregryn og bokhvete i en stor bolle. (Bløtlegg gjerne bokhveten 1/2 - 2 timer først) 
Grovhakk nøtter med en kniv før de blandes sammen med grynene. 
Ha i 1 ss brunt sukker og 1 ts havsalt.



Sett en kjele på lav varme. Smelt kokosoljen. Så fort den er flytende, tar du kjelen av plata. 
Ha i lønnesirup, vaniljeekstrakt og 1 ts salt, og bland inn èn og èn spiseskje. Visp godt sammen før du har oppi neste skje.

Ha kakao i kjelen. 
Hell innholdet i kjelen over i bollen med gryn. Bruk en tresleiv og bland alt sammen godt.

Legg røra utover et bakepapir på et bakebrett.
Sett det midt i forvarmet ovn på 150 grader. 
Stek i 10 minutter. Ta ut brettet, og rør rundt. 
Sett inn igjen. Stek i nye 10 minutter. Ta ut brettet, og rør rundt. 
Sett inn igjen. Stek i 5 min. Ta ut. Rør.
Smak på en hasselnøtt, om den er gylden inni begynner det å bli ferdig. La det stå et par minutter til. Du vil ikke se at den er ferdig på grunn av fargen, men du merker det på hasselnøttene. De er fortsatt litt myke på grunn av varmen, men de er gyldne inni og har fått den smaken av rista nøtt. 
Beregn tilsammen 25 - 30 minutter steking. Følg nøye med de siste 10.

Avkjøl granolaen på kjøkkenbenken. Ha den over i passende beholder.

Kommentarer

Populære innlegg