Suksessterte


Bunn:

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 5 eggehviter
  • 2 ts bakepulver


Krem:

  • 5 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 80 g smør

Bunn:
Mal mandlene i en foodprosessor. Ha i melis og bakepulver og kjør i noen sekunder til alt er blandet sammen. Pisk eggehvitene stive og vend inn det tørre forsiktig med en slikkepott.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir både i bunnen og på sidene. Fordel deigen i formen og stek i ca. 25-30 minutter på 180 °C. Avkjøl bunnen helt.


Krem:
Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt hele tiden til kremen tykner. Når det starter å koke, rør godt i enda 30 sekunder før du tar platen av varmen. Rør inn smøret i små terninger.

Avkjøles i kjøleskapet i ca. 1-2 time før kremen legges på kaken.


Kommentarer

Populære innlegg