Scones
Baka scones til kveldsmat i kveld. Fant oppskrifta på sida til opplysningskontoret for brød og korn.
INGREDIENSER
- 275 g hvetemel
- 165 g sammalt hvete, fin eller grov
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 4 ss rapsolje
- 3 dl skummet melk eller lettmelk
SLIK GJØR DU
1. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
2. Rør deigen sammen. Ikke arbeid deigen for lenge. Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
3. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
4. Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten i gjennom, men behold den runde formen.
3. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
4. Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten i gjennom, men behold den runde formen.
5. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentarer
Legg inn en kommentar