Scones

Baka scones til kveldsmat i kveld. Fant oppskrifta på sida til opplysningskontoret for brød og korn.



INGREDIENSER

  • 275 g hvetemel
  • 165 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk

SLIK GJØR DU

1. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
2. Rør deigen sammen. Ikke arbeid deigen for lenge. Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.

3. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.

4. Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten i gjennom, men behold den runde formen.
5. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

Populære innlegg