Rabarbrapai med vaniljekrem
Elias har lenge hatt lys til å prøve å lage rabarbrapai av rabarbraen som vi planta i fjor. Så det gjorde vi i går på bursdagen hans. Oppskriften fann eg på frukt.no
En deilig pai med rabarbra og vaniljekrem som kan serveres både som dessert og som kake.
Ingredienser
- Paideig:
- 150 g smør
- 350 g hvetemel
- 50 g sukker
- 1 stk eggeplomme
- 3 ss kaldt vann
- Fyll:
- 1 kg rabarbra
- 1 ss potetmel
- 3 dl sukker
- 3 dl ferdig vaniljekrem
Framgangsmåte
Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over.
Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar