Rabarbrapai med vaniljekrem av creme fraiche



Begynn med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap minimum en halv time før du kjevler den.

Grunnoppskrift Mørdeig:

Melis 100g
Margarin/ Smør 200g
Hvetemel 300g
Egg 1
Kaldt vann 2 ss

Denne deigen kan lages opp i større mengder og oppbevares i kjøleskap over tid. Mørdeig passer til alle paier/terter og egner seg meget godt fylt med vaniljekrem og frukt!
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)

2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den.

Skal du lage et paiskall - kjevle ut og kle en paiform. Legg i bakepapir og fyll formen med erter. Settes i ovnen på 180 grader ca. 20-25 min. (Avhenger av tykkelsen på deigen) Fjern ertene og fortsett stekingen til paiskallet har fått en lys farge. Etter avkjøling kan du pensle bunnen med smeltet sjokolade før du fyller det med for eksempel krem og dekorerer med frukt på toppen.

Baking av rabarbra:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang

Vaniljekrem:
3 eggeplommer
1 egg
1 ss maisenna
175 g sukker
300 g creme fraiche
1/2 vaniljestang

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 1/2 mm - 2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 23 cm. Eller gjør som meg - bruk en springform ca. 22-23 cm.  Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Pass på at deigen går godt opp på siden. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, eller keramiske kuler - noen bruker mynter også.

2. For-stek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern erter eller hva annet stæsj du har puttet i, og fortsett å steke til skallet har gyllen farge. Ta ut av ovnen og avkjøl.

3. Ha biter av rabarbra i en ildfast form, strø over sukker og ha i vaniljefrø og vaniljestang. Legg over folie og bak på 175 grader til de begynner å safte/møre. Rabarbraen skal ikke steke så mye at den går i oppløsning. Tar ca. 15-20 minutter. Fjern vaniljestang og legg bitene over i mørdeigsskallet. Spar noen til å legge på toppen.

4. Bland maisenna og sukker og rør sammen med eggene. Skrap ut frøene av en halv vaniljestang. Tilsett creme fraiche til slutt og bland til du har en klumpfri røre.

5. Hell blandingen over i mørdeigsskallet, legg noen fine biter helt på toppen og sett i ovnen på 150 grader. Skal stå i ovnen til fyllet har stivnet - ca. 15-25 minutter...

Spises gjerne litt lun.

Rabarbra med sukker og vaniljestang ferdig til å bakes

Vaniljekrem med eit beger kesam.

Kommentarer

Populære innlegg