Rocky Road Brownies




  • 150 gram smør
  • 150 gram mørk kokesjokolade
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • ca 100 gram mørk kokesjokolade (minst 70% kakaoinnhold), grovt hakket
  • 75-100 gram marshmallows
  • ca 100 gram valnøtter, grovt hakket

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme, og kle en form på ca 22×28 cm med bakepapir.

Smelt smøret over svak varme i en stor kasserolle. Løft kjelen av varmen og brekk oppi sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør etter hvert godt sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når du tilsetter sjokoladen, for da kan den korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukkeret og rør godt sammen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott eller lignende og rør til det er godt blandet, men ikke lengre enn det som er nødvendig.

Hell røren i den bakepapirkledte formen. Stryk røren jevnt utover med slikkepotten og strø ca 1/3 av valnøttene over. Stek kaken i ca 15-20 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

Ta kaken ut av ovnen og fordel umiddelbart resten av valnøttene, sjokoladen og marshmallows jevnt utover. Bruk gjerne små marshmallows, hvis du har. Har du store kan du dele dem i fire, slik jeg har gjort. Sett formen forsiktig tilbake i ovnen og la kaken steke videre i ca 4-5 minutter, til sjokoladen har smeltet, men før marshmallowsen blir brun i kantene.

Kaken avkjøles og oppbevares i kjøleskapet, før den skjæres opp i passende stykker.




Kommentarer

Populære innlegg