Sitronterte
Tertebunnen:
175 gram hvetemel
40 gram melis
75 gram smør
1 eggeplomme
1-2 ss vann
(1 eggehvite til pensling)
Sitronfyllet:
3 store sitroner
6 egg
180 gram sukker
2 dl fløte
Kjør alle ingrediensene til tertebunnen i en foodprosessor, til deigen samler seg i en klump. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en halv time. Smør og strø (med mel) en springform (ca 24 cm). Ha deigen på melet bakebord og kjevle den så tynn som mulig. Kle formen med deigen, til ca 1 cm fra kanten. Det går bra om du må skjøte litt her og der, det vil likevel ikke synes når terten er ferdig. Prikk tertebunnen med en gaffel, pensle med sammenvispet eggehvite og stek ved 200 grader i ca 10-11 minutter. Ta ut tertebunnen og skru varmen ned til 180 grader.
Riv skallet av sitronene (kun det gule) med et zesterjern eller lignende. Del sitronene i to og press ut saften. Bland sammen egg, sukker og fløte i en foodprosessor. Tilsett sitronskall og sitronsaft og rør godt sammen. Smak gjerne på sitronfyllet og tilsett eventuelt mer sukker om du synes det er for surt.
Sett terteformen tilbake i ovnen og hell sitronfyllet forsiktig oppi terteskallet. Stek terten videre i ca 30 minutter. Den skal da fortsatt være ganske myk, og litt «skjelven». Avkjøl terten og sett den gjerne et par timer i kjøleskapet før servering. Terten kan fint lages dagen før servering.
Pynt gjerne med friske bær og et melisdryss før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar