Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg
Vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdiglaget fra butikken (brukte ca. 300-400 g)
Blåbær - dryss på en neve eller to (eller bruk andre bær du har - for eksempel bringebær)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) knas den utover en smurt, stor langpanne (42x29 cm). Skru på ovnen på 225 grader.
6. Lag små groper med fire fingre og sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) ca. en halv time. Etter en halv time, trykk gropene ned igjen og fyll i med vaniljekrem. Dryss på blåbær.
7. La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker av på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar