Rømmemuffins med sitron
Dette er ei kjempeenkel muffinsoppskrift som er rask å røre sammen. Gode er de og.
Oppskrifta er nok til ca. 20 muffins.
Ingredienser:
- 2 store egg
- 3 dl sukker
- 3 dl lettrømme
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- revet skall av 1 sitron
Glasur:
- 3 dl melis
- 1-2 ss sitronsaft
Pynt:
- kakestrøssel
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen og revet sitronskall. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.
Pynt muffinsene med melisglasur laget av melis og sitronsaft når de er helt kalde.
Dryss gjerne på litt kakestrøssel til slutt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar