Oreo fromasjkake
Oreobunn:
- 300 g Oreokjeks
- 75 g smør
Ostefromasj:
- 1 pk jordbærgelépulver
- 2,5 dl kokende vann
- 200 g kremost naturell
- 3 dl lettrømme
- 100 g melis
- 3 dl kremfløte
Sjokoladefromasj:
- 1 pk sjokolademousse (med biter av melkesjokolade)
- 3 dl kremfløte
Pynt:
- jordbær eller andre friske bær
- sjokoladesaus
Ha Oreokjeks (behold kremfyllet i midten) i en food processor og kjør til smuler. Bland dette med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) og sett i kjøleskapet.
Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. La geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt helt flytende. Pisk sammen kremost, rømme og melis til en jevn og klumpfri osterøre. Bland den avkjølte, flytende geléblandingen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over Oreokjeksbunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer (eventuelt over natten).
Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløte til blandingen er stiv (ikke pisk så lenge som det står på pakningen, bare til moussen blir stiv og tykk . Fordel sjokolademoussen over ostefromasjen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet i 4 timer eller til moussen har stivnet (eventuelt over natten).
Løsne kakeringen fra kaken og pynt kaken med friske jordbær eller andre bær.
Ringle over rikelige mengder med sjokoladesaus før servering
Kommentarer
Legg inn en kommentar