Pizza med spekeskinke og ruccula
Pizzabunn:
- ca. 375 g pizzamel (eller hvetemel)
- 2 1/2 dl vann (20-25 grader)
- ca. 15 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
- ca. 1/2 ts havsalt
- en klype sukker
- 1 ss olivenolje
Ha mel, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca. 8 minutter. Spe eventuelt med mer vann/mel dersom deigen blir tørr/klissete. Tilsett olivenoljen og elt deigen i ytterligere 5 minutter. Du skal nå ha en fin og smidig deig.
Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar en times tid.
Kjevle ut deigen på stekebrett.
Pizasaus:
- en boks hakkede tomater
- 1 hakket charlotteløk
- 1 ts basilikum eller pizzakrydder
Fres kort løken i en kjele og tilsett tomater.
Kok i 10 minutter og kjøl av.
Smak til med salt, pepper og litt sødme om tomatene er syrlige. Litt sukker eller søt chilisaus gjør susen.
Smør utover pizzabunnen.
Topping:
- Rødløk
- Spekeskinke
- Ruccula
Topp med tynne skiver rødløk.
Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
Ta pizzaen ut av ovnen og ha på spekeskinke og ruccula.
Klar til servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar