Marmorkake



  • 175 g mykt smør
  • 2,5 dl sukker
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk ( + 2 ss )
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss vaniljesukker

Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp smør, skjær det i terninger og ha det i bollen.
Mål opp sukker og ha det i bakebollen.
Vispe smør og sukker hvitt. Sett maskinen på middels hastighet og la den gå i ca. 7 minutter.
Knekk ett og ett egg av gangen i en kopp, og rør inn ett egg av gangen i smørblandingen med slikkepotten.
Mål opp mel og bakepulver, og bland det litt sammen med teskjeen. 
Mål opp melk. Ha i halvparten av melblandingen i smørblandingen og bland inn med slikkepotten.
Ha i melken og bland sammen med slikkepotten.
Ha i resten av melet og bland godt sammen. Nå skal du ha en fin og glatt deig.
Bruk slikkepott og ta ca. en tredjedel (litt under halvparten) av røren over i en liten bolle. Dette er den delen av røren som skal blandes med kakao og bli mørk. 

Mål opp kakao, vaniljesukker og melk (2 ss), og ha dette i røren i den lille bollen.
Smør en brødform med litt smør.
Ha halvparten av den lyse røren i brødformen, og glatt røren utover med slikkepotten.
Ha kakaorøren i formen og fordel utover. 
Ha resten av den lyse røren i formen og fordel utover.
Bruk en skje eller en gaffel og dra den forsiktig gjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et "marmorert" utseende.
Sett kaken i ovnen og stek i ca. 45 minutter.



Kommentarer

Populære innlegg