Kaffemarengs


3 eggehviter
2 dl sukker
4 ss sterk kaffe (Rør ut 3 ts pulverkaffe ut i 0,5 dl varmt vann)

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til marengsen er tykk og blank og stiv.

Vend så forsiktig inn kald, sterk kaffe med en slikkepott. Brune kaffestriper kan godt vises i marengsen.

Sett små marengstopper ved hjelp av to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Stek marengsen midt i ovnen ved 125°C i ca 1 time, til marengsene kjennes tørre og lette. (Har du varmluftsovn, kan du steke to plater samtidig.)

Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

(Mine kaker ble litt flate. Neste gang vil jeg nok lage litt sterkere kaffe slik at jeg kan bruke mindre væske i marengsen.)

Kommentarer

Populære innlegg