Lakrismarengs
LAKRIS MARENGS /PIKEKYSS (cirka 40 stk)
- 400 g sukker eller finkornet sukker
- 200 g eggehviter
- frø fra ½ vaniljestang (kan sløyes)
- 1-2 ss. rå lakris pulver
Legg bakepapir i en langpanne og hell på sukker. Sett langpannen inn i ovnen på 200 grader i 7 minutter.
Hell eggehviter i en ren miksebolle med en gang du har satt sukkeret i ovnen. Sett mikseren på den laveste hastigheten i noen minutter.
Etter noen minutter så setter du hastigheten på medium slik at du for et stivt skum.
Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i oven, setter du mikseren på høyeste hastighet.
Ta det varme sukkeret ut av oven, og skru oven ned til 100 grader.
Tilsett 1 teskje av det varme sukkeret i den luftige eggehviten mens du visper. Bruk god tid her.
Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.
Når marengs er klar, ta litt marengs mellom fingrene, og kjenn om du har noen sukkerkorn mellom fingrene. Om du kjenner sukkerkorn, pisk videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelitt sukkerkorn på slutten er ikke så farlig. Det har ikke noe å si for smaken men mer for det estetiske.
Tilsett ca. 1-2 ss rå lakris pulver, og mix det ett minutt til.
Ha marengs i en sprøytepose med (wilton #1B tipp) om du vill lage roser eller juletre.
Stek disse marengsene på 100 grader i 45-50 minutter. Sett begge brett inn i oven og ha på varmluft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar