Ostekake med sitron- og jordbærgele
Ostekake med sitrongele:
- 250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
- 100 g smeltet smør
- 250 g kremost (nøytral)
- 75 g melis
- 2.5 dl vann
- 2 ss sitronsaft
- revet skall av 1/2 sitron
- 3 dl kremfløte
- 1 pakke sitrongele
Topping:
- 1 pakke jordbærgele
- 2.5 dl vann
- Bær
Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. (Om du ønsker å ha halve jordbær langs kanten må du plassere disse før osteblandingen has i formen.)
Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.
Pynt gjerne kaken med ønsket bær og krem.
En variant uten pynt |
Denne er pynta i strandtema og har oreobunn. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar