Dessert med sjokoladeganache og karamell-pannacotta
- 150 g Melkesjokolade
- 1.5 dl Kremfløte
- 1 klype Salt
Karamell-pannacotta
- 1.5 stk Gelatinplater
- 100 g Sukker
- 4 ss Vann
- 3 dl Kremfløte
- 1 dl Helmelk
- 2 klyper Salt
Sjokoladeganache:
Finhakk sjokoladen og ha den over i en stor skål sammen med salt.
Varm opp kremfløte til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en blank ganache.
Fordel ganachen i 4 små dessertglass.
Sett glassene i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
Karamell panna-cotta:
Bløtlegg gelatinplatene i en skål med 1 liter kaldt vann. La dem ligge der til de skal brukes.
Varm opp kremfløte og melk i en kjele. Trekk kjelen av platen når fløten er varm.
Rør sammen sukker og vann i en ny kjele. Kok opp (uten å røre) og kok helt til sukker og vann har blitt til en godt gylden karamell. Trekk kjelen av platen og hell i fløteblandingen, litt av gangen mens du rører.
Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp, la småkoke i 1 minutt. Trekk kjelen av varmen. Hvis det er noe karamell som ikke har løst seg opp kan du sile blandingen.
Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Rør godt så gelatinen løser seg opp.
Rør inn salt.
Avkjøl blandingen helt før du siler den i dessertglassene (over ganachen). Hvis blandingen er for varm vil ganachen smelte.
Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, eller natten over for å stivne.
Pynt gjerne med små sjokoladekuler eller daimstrøssel som jeg har gjort.
Kommentarer
Legg inn en kommentar