Sitron-pannacotta med bringebær
Pannacotta
- 3 gelatinplater
- 1 vaniljestang
- 5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 1 sitron
Bringebærsaus
- 5 dl bringebær
- 1 dl melis
- 2 ts vaniljesukker
Pannacotta
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
Bringebærsaus
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna-cottaen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar