Makroner med bringebær-marsmallow


Lag makronskall etter denne grunnoppskriften.

Bringebær-marsmallow:

  • 50 g sukker
  • 50 g lys sirup
  • 2 dl bringebær
  • 2 ts sitronsaft
  • 3 gelatinplater

Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.

Press bringebærene gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Hell bringebærsaften i en kjele, og kok opp. La saften koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. (Hopper du over dette punktet vil bringebærsmaken være lite framtredende i marshmallowen.)

Mål opp 0,5dl redusert bringebærsaft, og bland saften, sitronsaft, sukker og lys sirup i en kjele.

Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når blandingen når 110 grader kan du ta den av platen. (Har du ikke et termometer du kan bruke, kok i ca. 10min.) Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i blandingen.

Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir lysrosa og luftig, nesten som marengs. Om du pisker for lenge begynner mashmallowen å stivne (bli veldig seig), så pass på.

Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, legg på et halvt bringebær og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, og kan være klissete, så her må du jobbe effektivt.

Sett på fat og server. Eller gjør som jeg gjorde med disse. Frys ned til en annen anledning.

Makroner i kakeboksen klare for frysing.

Kommentarer

Populære innlegg