Boller
I dag er det fastelavn og morsdag. I den anledning bakte Aurora boller til kveldskosen. Oppskriften fann ho på NRK sin side og den var enkel og god å bake med.
24 store boller:
Hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Hell gjærblandingen over det tørre og kjør deigen (i en kjøkkenmaskin, bruk eltekrok) til den blir seig og smidig. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den er dobbelt så stor.
Kna deigen godt sammen, del den i 12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg over plastfolie og la bollene etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg og stek bollene ved 210 °C i ca 10 minutter
24 store boller:
- 1100 g hvetemel
- 200 g sukker
- 2 pakke fersk gjær, eller 2
pose tørrgjær
- 4 ts kardemomme
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 6 1/2 dl melk
- 200 g smør
Hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Hell gjærblandingen over det tørre og kjør deigen (i en kjøkkenmaskin, bruk eltekrok) til den blir seig og smidig. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den er dobbelt så stor.
Kna deigen godt sammen, del den i 12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg over plastfolie og la bollene etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg og stek bollene ved 210 °C i ca 10 minutter
Kommentarer
Legg inn en kommentar