Snickerskladdkake


Sjokoladekake:

  •  150 g smør
  •  2 egg
  •  2 dl sukker
  •  2 ts vaniljesukker
  •  1 ts bakepulver
  •  0,5 dl kakao
  •  1,5 dl hvetemel


Peanøttkaramell:

  •  1,5 dl kremfløte
  •  1,5 dl sukker
  •  2 ss lys sirup
  •  100 g melkesjokolade
  •  75 g smør
  •  2 dl salte peanøtter


Melkesjokoladeglasur:

  •  200 g melkesjokolade
  •  2 ts matolje


Pynt:

  •  0,5 dl salte peanøtter


Sjokoladekake:

Smelt smøret til sjokoladekaken.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.

Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
 

Peanøttkaramell:

Imens kan du lage karamellen: Ha kremfløte, sukker og sirup i en kjele. Del opp melkesjokoladen og ha også den i kjelen. Varm opp blandingen og la den småkoke i 5-7 minutter, til du får en lys sjokoladekaramell som er blitt litt tykkere i konsistensen. Det er viktig at du rører hele tiden så karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør i smøret og deretter saltede peanøtter (du trenger ikke å hakke dem). Avkjøl karamellen i et par minutter og hell den deretter over den kalde kaken i formen.  Sett formen tilbake i kjøleskapet og avkjøl kaken enda en stund til karamellen har stivnet (ca. 1 time).
 

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over peanøttkaramellen på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Dryss på peanøtter til pynt, gjerne før glasuren har stivnet helt, så fester de seg bedre til kaken.

Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.

Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.




 

Kommentarer

Populære innlegg