Sarah Bernard i langpanne
- 400 g mandler, grovt malte
- 350 g sukker
- 3 ts bakepulver
- 6 eggehviter
SJOKOLADEKREM
- 250 g mykt smør
- 200 g melis
- 6 eggeplommer
- 2 ss kakao (siktet)
- 2 ts ekte vaniljesukker
SJOKOLADETREKK
- 200 g mørk kokesjokolade, grovt hakket
- 2 ss smør
MANDELBUNN:
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Skill eggene.
Mal mandlene. Bland de malte mandlene og bakepulver.
Ha eggehvitene i en ren bolle, og pisk til det skummer. Tilsett deretter sukkeret litt eller litt, og la maskinen gå til du har stiv marengs.
Vend forsiktig inn de malte mandlene ved hjelp av en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at marengs og mandler skal bli godt blandet sammen. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir, og fordel deigen jevnt utover med en slikkepott. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter, til bunnen er ferdig stekt. Sett formen på en rist og la mandelbunnen avkjøles helt i formen.
SJOKOLADEKREM:
Kjør smør og melis i en kjøkkenmaskin med visper, til det blir luftig og kremete.
Tilsett eggeplommene og rør godt sammen.
Tilsett deretter siktet kakao og vaniljesukker.
Fordel sjokoladekremen jevnt utover den avkjølte (viktig!) kakebunnen.
Sett kaken kjølig et par timer.
SJOKOLADETREKK:
Ha smøret og den hakkede sjokoladen oppi en bolle som tåler varme. La sjokoladen og smøret smelte på lav varme i vannbad og rør sammen, til det blir en glatt masse. La blandingen avkjøles noe, før du fordeler den forsiktig over sjokoladekremen (som er kald etter noen timer i kjøleskapet).
Ringle gjerne sjokoladen over for et litt tynnere lag med sjokolade slik som det er gjort på kaken på bildet.
Sett deretter kaken kjølig igjen, og når sjokoladetrekket har stivnet er kaken klar til å skjæres opp i stykker og nytes.
Kommentarer
Legg inn en kommentar