Chiaknekkebrød
1 plate
- 1 dl chiafrø
- 2 dl vann
- 1 dl linfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1,5 dl gresskarkjerner
- 1 ts salt
- 0,5 dl vann
Bland chiafrø med 2 dl vann og la dem stå å svelle i 10-15 minutter. Bland resten av kjernene i en skål med salt. Hell chiaklumpen over i kjerneblandingen og rør den rundt, så du til slutt har en stor klump kjerner. Tilsett ytterligere 0,5 dl vand, hvis deigen er for tørr.
Varm opp ovnen til 160 grader. Hell deigen ut på en bakeplate kledd med bakepapir og glatt den ut med en deigskrape eller lignenede. Når platen er full, skjærer du firkanter i den med en pizzaskjærer.
Bak knekkebrødene midt i ovnen i 1 time.
Ta ut, la avkjøle og oppbevar i tett glass/boks eller i fryser.
Kommentarer
Legg inn en kommentar