Grovt surdeigsbrød i gryte



  • 3 ss surdeigstarter
  • 6 - 7 dl vann
  • 12 g salt
  • 2 håndfuller linfrø
  • 2 håndfuller solsikkekjerner
  • 3 håndfuller havregryn
  • 2 håndfuller hvetekli
  • Grovt kveitemjøl
  • Kveitemjøl
Rør surdeigstarteren ut i litt av vatnet for å få rørt det skikkelig ut.
Tilsett resten av vatnet og deretter dei andre ingrediensene til passe deig. Tilpass mengden grovt mjøl ut fra kor grovt brødet skal bli. Deigen skal bli ganske fast, men rører med skei, så når det ikkje går meir er den passe.

La deigen heve i bakebollen i 8 -12 timer.
Ha mjøl på bakebordet og legg deigen forsiktig ned. 
Brett deigen over seg sjølv 4 gonger. Legg den til slutt oppå bretten. 
La den så ligge å kvile der ein time fram til steiking.
 Eg strør på mjøl og legg forsiktig over eit kjøkkenhandklede med plast over.

Sett ovnen på 250 grader. Ha gryta inni og la den stå i den varme ovnen i 30 min. 
Ta gryta ut. 
Strø litt kveitemjøl i gryta.
Løft deigen opp fra benken og slepp den forsiktig ned i gryta. 
Sett på lokket.

Steik brødet på nederste rille med lokket på i ca. 30 min.
Ta av lokket.
Steik videre på 225 grader i ca. 15 min.

Ta ut brødet og la det avkjøle seg på kjøkkenbenken.




Kommentarer

  1. Hvor mye mel og hvor mye grovt hvetemel er det i denne oppskriften?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg