Sjokoladekake med bær til pynt
- 100 gram smeltet smør
- 3,5 dl sukker
- 5 dl kefir
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 6 dl hvetemel
- 2 ts natron
Visp sammen kefir, sukker, smør, kakao og vaniljesukker. Rør godt sammen.
Rør inn hvetemel og natron. Bruk helst ikke mikser.
Ha røren i en 24 cm springform (rund kakeform). Ha bakepapir i bunnen og smør sidene.
Stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca. 50-60 minutter.
Avkjøl på rist
Fyll med krem, vaniljekrem eller krem med syltetøy. Eller bruk sjokoladekremen under.
Sjokoladekrem:
Bruk ca. 500 gram mjukt smør og 500 gram melis. Visp luftig.
Smak til med kakao og vaniljesukker, og ev. smelta sjokolade, sterk kaffe og/eller nugatti.
Kommentarer
Legg inn en kommentar