Tyttebærmoussekake
Til moussen trenger du:
- 300 gr frossene tyttebær
- 150 gr sukker
- 5 dl fløte
- 5 plater gelatin
- 2 stk egghviter
- 2 ss sukker
- ca 40-50 gr kokos chips/flak til moussen.
- 3 stk rumtempererte egg
- 110 gr sukker
- 110 gr hvetemel
- 60 gr kokos
- 1 ts maizena
- 1/2 ts bakepulver.
Bunnen:
Rist kokos i en tørr panne til de er gyldne.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland hvetemel bakepulver og maizena og i sikt dette. Vend melet inn i eggedosisen i to omganger. Vend forsiktig inn den ristede kokosen.
Smør røren tynt utover ett stekebrett med bakepapir.
Stek på 170 grader i 8-12 minutter.
Når bunnen er ferdigstekt legger du den opp ned på et bakepapir strødd med sukker.
Etter noen minutter trekker du av bakepapiret på toppen.
Stikk ut en sirkel på ø 22 cm.
Resterende bunn kan tørkes og brukes til dessert, eller gis til småfuglene.
Moussen:
Legg gelatinplater i kaldt vann.
Ha tinte tyttebær i en kjele og kok dette på lav temperatur 6-8 minutter.
Pisk fløten til lett krem.
Etter koking kjører du tyttebærene i foodprosessor til glatt masse ca 1-2 min.
Varm opp litt av massen og ha i de oppbløtede gelatinbladene. Bland med resterende og sett til avkjøling i kjøleskap (bare for og få ned temperaturen noe).
Pisk egghviter med 2 ss sukker til den er luftig.
Vend litt av kremen i tyttebær coulisen. Vend så dette i resterende krem med en slikkepott.
Vend så inn egghvitene.
Ha matpapir i bunnen på en springform ø 24 cm.
Legg bunnen i midten så det er rom rundt.
Ha i moussen og sett i kjøleskap minst 3 timer.
Når kaken har satt seg dytter du på kokos chips/flak på sidene.
Pynt gjerne med noen friske tyttebær og litt sjokolade.
Du kan også spare 2 ss av tyttebærcolien før gelatinet går i og lage noen kledelige dråper på kaken.
En god sjokoladesaus laget av bittersøt sjokolade passer perfekt til kaken!
Kommentarer
Legg inn en kommentar