Gulrotkake i langpanne


  • 6 dl sukker (Brukte halvparten brunt og hvitt sukker)
  • 4,5 dl matolje
  • 6 egg
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g skrelt gulrot

Glasur:

  • 250 g smør
  • 400 g kremost
  • 500 g melis
  • 3 ts vaniljesukker

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. 
Det blir mye glasur, så det går fint an å lage mindre porsjon.

Kommentarer

Populære innlegg