Mandelsmør


  • 300 g mandler
  • 1 liten ts maldonsalt
  • 1 ts kanel (også godt uten)
  • 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
  • 1-2 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning)

Rist mandlane på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. 
Ha mandlane over i en kraftig blendar/foodprosessor.

Kjør på full guffe. Mandlane blir førtst malt, deretter vil dei begynne å slippe fett og først få en tjukk konsistens, deretter bli meir og meir flytande. Bruk en slikkepott inniellom for å ta det det som legget seg opp i kantane.

Kjør til nøttesmøret er flytande. Det tar meg 6-8 minutt, men varierer ut fra kor kraftig utstyr du har. Tilsett maldonsalt, kanel, vaniljepulver og søtning. Miks godt og smak til.

Hell mandelsmøret over i eit glass. Kan oppbevarast i vekesvis romtemperert.


Kommentarer

Populære innlegg