Mandelsmør
- 300 g mandler
- 1 liten ts maldonsalt
- 1 ts kanel (også godt uten)
- 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
- 1-2 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning)
Rist mandlane på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter.
Ha mandlane over i en kraftig blendar/foodprosessor.
Kjør på full guffe. Mandlane blir førtst malt, deretter vil dei begynne å slippe fett og først få en tjukk konsistens, deretter bli meir og meir flytande. Bruk en slikkepott inniellom for å ta det det som legget seg opp i kantane.
Kjør til nøttesmøret er flytande. Det tar meg 6-8 minutt, men varierer ut fra kor kraftig utstyr du har. Tilsett maldonsalt, kanel, vaniljepulver og søtning. Miks godt og smak til.
Hell mandelsmøret over i eit glass. Kan oppbevarast i vekesvis romtemperert.
Kommentarer
Legg inn en kommentar