Oreokake med ostekrem og bringebærmousse
Bruk en 24 cm springform.
Kjeksbunn
- 2 pakker Oreokjeks (ca 300 gr) Spar gjerne 3-4 kjeks til pynt
- 50 gr smeltet smør
Hvit sjokoladeostekrem
- 375 gr naturell kremost
- 100 gr sukker
- 1 ts vaniljesukker eller frø fra 1/3 vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 200 gr hvit sjokolade
- 3 gelatinplater
- 3 ss vann
Bringebærcoulis (til mousseen)
- 400 gr bringebær (gjerne frosne utenfor sesong)
- 100 gr sukker
- 2-3 ss saft fra sitron
Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring, og la blandingen småkoke til sukkeret har løst seg opp. Hell bærblandingen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og knus bærene til en jevn saus. Fjern bringebærsteinene ved å helle sausen over i en sil og press den igjennom silen med en slikkepott. Avkjøl sausen og sett den kaldt.
Bringebærmousse
- 2 dl bringebærcoulis
- 4 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- sitronsaft etter smak
- 100 gr friske bringebær som fyll inni kaken
Fremgangsmåte
Kjeksbunn:
Smelt smøret på lav varme. Knus oreokjeksen til finmalte smuler. Bruk en blender eller knus den med kjevle i en brødpose. Ha kjekssmulene i det smeltede smøret og bland god sammen.
Ha kjeksblandingen i bunnen på springformen og press den lett sammen til den dekker bunnen. Bruk gjerne ringen direkte på et kakefat.
Sett springformen kjølig.
Hvit sjokoladeostekrem:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 7-10 minutter.
Smelt sjokolade over vannbad ved å koke opp vann i en kjele, sett en mindre glassbolle på kjelen (pass på så bollen ikke berører vannet – da unngår du at sjokoladen blir kornete) og ha hakket sjokolade i bollen. Rør rundt til sjokoladen har smeltet.
Pisk kremost, sukker og vaniljesukker/frø til en jevn krem. Pisk kremfløten myk, men ikke stivpisket og tilsett deretter ostekremen. Pisk forsiktig til kremen er jevn og fri for klumper.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i tre spiseskjeer med varmt vann. Vend dette og den smeltede sjokoladen inn i ostekremen.
Ha ostekremen over kjeksbunnen, dekk kaken med plast og sett den i kjøleskap til ostekremen har stivnet – dette tar gjerne 3-4 timer.
Bringebærcoulis:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring, og la blandingen småkoke til sukkeret har løst seg opp. Hell bærblandingen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og knus bærene til en jevn saus. Fjern bringebærsteinene ved å helle sausen over i en sil og press den igjennom silen med en slikkepott. Avkjøl sausen og sett den kaldt.
Bringebærmousse:
Lag bringebærmoussen ved å legge gelatinplatene i kaldt vann i 7-8 minutter.
Varm opp halvparten av bringebærsausen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme bringebærsausen. Bland godt så gelatinen løser seg helt opp. Tilsett resten av bringebærsausen, og la den avkjøles til den holder romtemperatur.
Stivpisk kremfløten i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser, og rør inn bringebærsausen med en slikkepott. Smak til med sitronsaft for en syrligere mousse.
Legg de ferske bringebærene over ostekremen og ha deretter over bringebærmoussen. Spre den utover til et jevnt lag med en slikkepott. Dekk kaken med plast og sett den kjølig til moussen har stivnet – gjerne over natten.
Løsne springformen fra kaken. Pynt kaken med oreokjeks, friske bringebær og hakket melkesjokolade rett før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar