Charlotte Russe med bringebær
Ingredienser:
Rullekake med bringebær:
- 5 små eller 4 store eggå
- 200 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- ca. 2 dl bringebærsyltetøy
Fromasj:
- 1 pk kremfløte
- 1 pk bringebærgele
Pynt:
- 1 pk bringebær
- Evt melis
Framgangsmåte:
Rullekake:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland bakepulveret i hvetemelet og sikt det over eggedosisen.
- Vend inn melet med en slikkepott.
- Bre røren utover et bakepapir i en langpanne.
- Stekes på 200 grader i 15 min.
- Ta ut kaken og legg den opp ned på et bakepapir der du har strødd over sukker.
- Legg et fuktet klede over kaken og vent noen minutter.
- Smør bringebærsyltetøy over kakebunnen og rull den sammen fra kortsiden.
- La kaken avkjøles helt før du skjærer den i skiver.
Fromasj:
- Lag en pakke bringebærgele etter anvisning på pakken og la den avkjøle.
- Pisk kremfløten.
- Bland geleen i kremen rett før den stivner.
- La fromasjen stivne litt til om den er veldig rennende.
- Kle en form eller en bolle med plastfolie og legg skiver med rullekake tett i tett.
- Ha fromasjen over rullekakene og sett kaka kaldt i noen timer.
- Hvelv kaken over på et fat og fjern plastfolien.
- Pynt evt med friske bringebær og melis.
Tips. Denne kaken holder seg godt i kjøleskapet noen dager og kan fint lages en eller to dager før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar