Charlotte Russe med bringebær



Ingredienser:
Rullekake med bringebær:
  • 5 små eller 4 store eggå
  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • ca. 2 dl bringebærsyltetøy

Fromasj:
  • 1 pk kremfløte
  • 1 pk bringebærgele

Pynt:
  • 1 pk bringebær
  • Evt melis

Framgangsmåte:
Rullekake:
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Bland bakepulveret  i hvetemelet og sikt det over eggedosisen.
  3. Vend inn melet med en slikkepott.
  4. Bre røren utover et bakepapir i en langpanne.
  5. Stekes på 200 grader i 15 min.
  6. Ta ut kaken og legg den opp ned på et bakepapir der du har strødd over sukker.
  7. Legg et fuktet klede over kaken og vent noen minutter.
  8. Smør bringebærsyltetøy over kakebunnen og rull den sammen fra kortsiden.
  9. La kaken avkjøles helt før du skjærer den i skiver.

Fromasj:
  1. Lag en pakke bringebærgele etter anvisning på pakken og la den avkjøle.
  2. Pisk kremfløten.
  3. Bland geleen i kremen rett før den stivner.
  4. La fromasjen stivne litt til om den er veldig rennende.
  5. Kle en form eller en bolle med plastfolie og legg skiver med rullekake tett i tett.
  6. Ha fromasjen over rullekakene og sett kaka kaldt i noen timer.
  7. Hvelv kaken over på et fat og fjern plastfolien.
  8. Pynt evt med friske bringebær og melis.
Tips. Denne kaken holder seg godt i kjøleskapet noen dager og  kan fint lages en eller to dager før servering.

Kommentarer

Populære innlegg